top of page
Interessante links

PRIDE studie in BMC Cancer

Het studieprotocol van de PRIDE studie is onlangs gepubliceerd in het BMC Cancer. BMC Cancer is een internationaal, aan collegiale toetsing onderworpen wetenschappelijk tijdschrift op het gebied van oncologie. 

KWF onderzoeker van de week

​De PRIDE studie wordt mede mogelijk gemaakt door het KWF en Alpe d'HuZes. Dr. Gert Meijer, klinisch fysicus én hoofdonderzoeker van de PRIDE studie, vertelt hoe hij samen met andere onderzoekers in Nederland tot het ontwerp van deze studie is gekomen. 

KWF

KWF is één van de grootste financiers van kankeronderzoek in Nederland. Op dit moment steunen we ruim 400 onderzoeken.

Maar hoe werkt onderzoek nou eigenlijk? En waarom hebben we daar zoveel geld voor nodig?

Alpe d'HuZes

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. 

SPKS is in 1995 opgericht onder de naam Stichting DOORGANG en is er voor mensen met een vorm van kanker aan het spijsverteringskanaal zoals slokdarmkanker. SPKS biedt een netwerkorganisatie voor kankerpatiënten, hun partners en voor hun naaste omgeving. Zij brengt deze met elkaar in contact en behartigt hun belangen. Daarnaast geeft SPKS voorlichting en bevordert zij wetenschappelijk onderzoek.

1 / 1

Please reload

bottom of page